10 tips til at spille Pokemon Go

26-08-2016

Bliv bedre til at fange Pokémons og få en bedre oplevelse med spillet. Her får du 10 tips, der optimerer din sundhed og evner til at spille Pokémon Go.

pokemon-go-smartphone-dgi-tips-boern Pokémon Go har gjort det meget populært at bevæge sig med sin smartphone - her prøver elever fra Frejlev Skole DGI SMARTsportFoto: DGI

Sjovt, spændende og sundt. Spillet Pokemon Go har rusket godt og grundigt op i danskerne denne sommer. Er du ikke selv ramt af Pokémon Go-tornadoen, kender du helt sikkert én, der er.

Her på siden får du tips og gode råd til både at blive bedre til spillet og få en bedre motionsoplevelse med Pokémon Go.

5 tips til selve spillet Pokémon Go

Først får du fem tips, du kan bruge i din virtuelle jagt på Pokémon-figurer leveret af Andreas Ibenholdt Jensen, der journalist på mobilsiden.dk. Andreas Ibenholdt Jensen følger løbende udviklingen inden for apps og smartphone-teknologi, og han giver her fem gode råd til dig, der er i gang med spillet - men ikke er ekspert.

Tip 1 - Slå AR fra: 

”Som standard er det sådan, at man fanger Pokémons i ’den virkelige verden’ ved hjælp af kamerafunktionen på din smartphone. Hvis du vil have nemmere ved at fange dem, kan du slå AR (Augmented Reality) fra, så du kommer ind i et computerspil-univers. Det er måske ikke ligeså sjovt, men de forskellige Pokémons er mere fastlåste i den virtuelle verden, og derfor er de nemmere at fange.”

pokemon-go-smartphone-dgi-tips

Fakta om Pokémon Go

  • Teknologien bag Pokémon Go hedder Augmented Reality og går ud på, at de forskellige Pokémons viser sig på smartphonens kamerabillede i den virkelige verden
  • Som spiller kan man træne sine Pokémons og battle mod andre spillere
  • På Pokéstops kan du indsamle forskellige ting, der hjælper dig i spillet. Pokéstops er typisk placeret ved monumenter i den virkelige verden som for eksempel skulpturer.
  • Det er en fordel i spillet at bevæge sig rundt til fods så langt som muligt, og altså en rigtig god måde at få rørt sig lidt ekstra i hverdagen.
  • Pokémon Go kan downloades til både Iphone og Android - søg på Pokemon Go i din app store.

Tip 2 – Brug battery saver-funktionen

”Vil du gerne gå rundt længe og spille Pokémon Go, er det en rigtig god idé at gå ind i indstillinger og slå battery saver-funktionen til. Den gør, at skærmen går i sort, når du vender telefonen ned langs siden, uden du forlader spillet. Dermed sparer du batteri, som spillet ellers bruger rigtig meget af.”

Tip 3 – Find steder med mange mennesker

"Det kan være i parker, på pladser eller torve, hvor der er mange mennesker. Der hvor der er mange mennesker, kommer der også mange Pokémons, sådan er spillet opbygget – så du kan opleve at sidde på en bænk i en park, og ellers bare sidde og fange alle de Pokémons, der kommer forbi."

Tip 4 – Vent med at udvikle til, du bruger et Lucky Egg

"Et Lucky-Egg er én af de ting, du kan få i løbet af spillet. Når du aktiverer det, får du i en halv time dobbelt XP-point, når du udvikler din Pokémon. Tippet er derfor at vente med at aktivere dit Lucky Egg, indtil du har tid til at spille koncentreret i en halv time."

Tip 5 – Tag på Pokémon-jagt sammen med andre

"Der er selvfølgelig det sociale i det, men ser man hardcore på spillet, kan det også godt betale sig at tage af sted sammen med andre. I kan hjælpe hinanden med at opsamle point og fange Pokémons. Og fordi den ene har fanget en Pokémon, forsvinder den ikke, så I kan altså alle få gevinst af, at én jer finder en Pokémon. Og så er det jo bare rigtig sjovt ved de forskellige Gyms at battle mod dine venner i stedet for dem, der har været der tidligere, og I kan hjælpe hinanden med at forsvare eller overtage Gyms."

5 tips til en bedre oplevelse med Pokémon Go

Artiklen du er i gang med at læse ligger jo på dgi.dk, og som den idrætsorganisation vi er, vil vi også gerne give dig fem gode råd til en bedre helheds- og motionsoplevelse med Pokémon Go. 

De kommer fra Mads Pedersen, der er projektleder for DGI SMARTsport. Det er et projekt, der implementerer motion, leg og læring med brug af apps på en smartphone i danske skoler og institutioner. Flere af SMARTsports apps minder om Pokemon Go og bygger på samme teknik.

Tip 1 – Spil sammen med andre

”At spille computer er typisk noget, du vil gøre alene, men her er virkelig muligheden for at få en god social oplevelse og opbygge et fællesskab omkring det sammen med kammeraterne. Og så vil jeg sige, at man også skal være klar på at møde nye mennesker – og snakke med dem – når man er rundt på Pokémon-jagt. Spillet kan virkelig samle folk på tværs af forskellige typer, aldersgrupper osv.”

Tip 2 – Kig op!

”Man kan godt blive så fanget af spillet, at man glemmer at kigge sig for. Det er også noget, vi kender til, når vi sender folk ud efter ’spøgelser’ i SMARTsport. Pludselig er man inde i andre folks haver eller lignende, og det duer selvfølgelig ikke. Så kig op og tænk over, hvor du går eller løber.”

Tip 3 – Få en helhedsoplevelse

”Og apropos at kigge op, så vil jeg helt klart også anbefale, at man kigger op og nyder naturen. Nyd, du kan lave en aktivitet i et område, du ellers aldrig ville være kommet ind i. Få en helhedsoplevelse. Ja, hvorfor ikke lave en tur ud af det, hvor målet ikke kun er at fange Pokémons, men for eksempel også at være sammen som familie.”

Tip 4 – Tag idrætstøj på

”Det skal ikke være tøjet, der er hindringen for, at du kan bevæge dig mere end 'bare' at gå. Du skal kunne bevæge sig frit, og vi anbefaler altid, at man har almindeligt idrætstøj på.”

Tip 5 - Det er bare med at spille løs!

"Selvfølgelig skal alt være med måde, men jeg tror ikke, at Pokémon Go stjæler tid fra andre gode fritidsaktiviteter. Det får i hvert fald ikke folk til at stoppe med at bevæge sig, tværtimod. Jeg vil tro det typisk tager tiden fra den tid, du ser tv, er på Facebook eller bare sidder i sofaen. Så jeg vil ikke sige, man kan spille for meget – slet ikke, hvis man får vennerne med.”

”Og så er spil som Pokémon Go bare rigtig gode for alle, her får ingen en dårlig oplevelse. Fodbold, håndbold og andre traditionelle måder at dyrke motion, har vi i nogle tilfælde set, kan give specielt børn en dårlig oplevelse eller nederlag, som kan være en barriere for bevægelse, men Pokémon Go er så nyt, og alle starter fra nul, og alle kan være med på lige fod”