Sæt skolen i bevægelse

26-08-2016

Ny "Sæt Skolen i Bevægelse" kampagne åbner

Fra den 1. september kan du tilmelde din klasse eller hele skolen til årets kampagne i Sæt Skolen i Bevægelse.

Tilmeldingen åbner 1. september på sætskolenibevægelse.dk. Desto tidligere klasserne er tilmeldt, jo flere forskellige materialer når I at få tilsendt.

Det er ingen hemmelighed, at eleverne elsker variation i undervisningen. Det er sjovt at lære på nye måder og arbejde med det faglige stof på forskellige vis. Det skaber motivation hos eleverne og giver i sidste ende bedre læring.

Sæt Skolen i Bevægelse giver inspiration og konkrete idéer til, hvordan du kan bruge fysisk aktivitet i fagene og den understøttende undervisning og på den måde skabe variation og motivation. Både når det handler om, hvordan eleverne kan tilegne sig faglige færdigheder gennem bevægelsesaktiviteter. Men også gode idéer til, hvordan du får lagt små aktive pauser - såkaldte brain breaks - ind i skemaet. Pauser som giver luft til hjernen, så eleverne bedre kan koncentrere sig i timerne.

Du kan finde hundredvis af faglige øvelser og brain breaks helt gratis på sætskolenibevægelse.dk. Derudover kan du allerede nu og frem til den 24. marts tilmelde din klasse eller hele skolen til Sæt Skolen i Bevægelse kampagnen. Det er gratis at deltage, og du får flere gange i løbet af skoleåret tilsendt materialer, inspiration og sjove aktiviteter, som er lige til at bruge i klassen - uanset fag og klassetrin. Desto tidligere klasserne er tilmeldt, jo flere forskellige materialer når I at få tilsendt.

Kampagnen består af tre dele:
• Bevægelsesplakat
• Brain Break Julekalender
• Aktivitetsugerne

Bevægelsesplakaten
Bevægelse er mere end løb og sprællemænd. Med bevægelsesplakaten kan eleverne sammen med lærere og pædagoger sætte fokus på, at bevægelse ikke kun er det, der giver tårnhøj puls og våde armhuler. Sammen med plakaten får du også et forældrebrev, som giver forældrene indsigt i, hvordan fysisk aktivitet i skolen kan have mange former og udtryk. Eleverne kan sagtens have masser af bevægelse i skolen, selvom de ikke kommer hjem og fortæller om hæsblæsende løbeture i skolegården. Brevet sætter samtidig fokus på, hvordan varieret bevægelse i undervisningen kan bruges som et værktøj til at øge deres børns motivation, trivsel og læring i skolen.
Plakaten og brevet udsendes elektronisk, men plakaten kan også bestilles i trykt version.

Brain Break Julekalenderen
I får den populære Brain Break Julekalender som flot trykt plakat til at hænge op i klassen. Kalenderen indeholder et brain break til hver eneste skoledag i december. I åbner en ny låge ved at scanne dagens QR-kode. De forskellige brain breaks kan bruges på alle klassetrin og vil med garanti give både masser af grin og julestemning.

Aktivitetsugerne
I ugerne 17-20 vælger hver enkelt klasse selv, hvilken uge der skal skrues lidt ekstra op for bevægelsen i timerne - og I kan deltage i lodtrækningen om spændende præmier. I får tilsendt kampagnematerialer, som er lige til at kombinere med den daglige undervisning. Vi sørger også for et helt særligt aktivitets-kit til de første 100 tilmeldte udskolingsklasser. Så skynd dig ind på sætskolenibevægelse.dk og tilmeld hele skolen, så I også er sikre på at få de ældste klasser med, hvor det ellers kan knibe med entusiasmen, når det handler om at løfte bagdelen fra stolesædet.

Tilmeldingen åbner den 1. september på sætskolenibevægelse.dk. Desto tidligere klasserne er tilmeldt, jo flere forskellige materialer når I at få tilsendt.